Aloë vera

Aloë vera lijkt een wonderplant te zijn. Reeds in de Egyptische tijd werd de plant gebruikt. In heel wat producten kan je de gel uit de bladeren terugvinden. Maar ik ben vooral gefascineerd door dit mooie blad. In de biowinkel kan je die regelmatig kopen. Aanvankelijk wist ik helemaal niet wat hiermee te doen maar op internet vind je uitgebreide info. Dus toch maar zo’n blad gekocht en zo’n wondermiddel gemaakt.
Het is vooral de huid die geniet van deze plant. Ze kent heel wat toepassingen zoals bij (lichte) zonnebrand, acne en ook als anti-rimpel product. Die laatste toepassing is natuurlijk doorslaggevend. De idee dat ik weer rimpelloos door het leven kan gaan !!!!!

Ik heb gekozen voor een heel eenvoudige bereiding.
Dit heb je nodig. Een blad van de Aloë vera plant. Een paar potjes die even in kokend water gezeten hebben. Zo zijn ze helemaal proper. Een paar druppels van vit E olie gaan we toevoegen aan de gel van ons blad. De olie kocht ik hier bij de apotheker en vit E vind je vaak in producten voor de huid. Ze werkt daar als anti-oxidants. Een stevig mes en een snijplank kan je ook goed gebruiken.

Mijn blad ga ik doormidden snijden en dan 15 tal minuten laten uitdruppen. Ik lees dat de gel toch wat ongeschikte stoffen bevat en die druppen zo in het kommetje. Ik zag weinig resultaat.

Met de schaar heb ik de doornen aan de zijkanten weggeknipt. Nu probeer ik zo netjes mogelijk de bovenste schil weg te snijden. Op internet lijkt dit makkelijk. In kleine stukjes is dat uiteindelijk gelukt.

En dan begint het weghalen van de gel. Met een soeplepel leek mij dit het makkelijkste. Ook hier gaat het in stukjes.

En dan is die hele gellaag weg. Voor het tweede stuk van mijn blad ben ik gaan twijfelen. Misschien kan ik beter ook de groene onderkant van het blad wegsnijden. Dat lukte maar helemaal probleemloos ging ook dit niet.

Die gel is helemaal niet zacht. Dat betekent dat alles moet gemixt worden. Het goeie moment om ook de oliedruppels vit E toe te voegen. Bij de gel van één groot blad heb ik 20 druppels gevoegd. Ik ben niet helemaal zeker van deze hoeveelheid. Ik hoop dat het voldoende is.

Dit mengsel heb ik even laten staan. Na het mixen was het nogal schuimig en dat is ingezakt na een 10 tal minuten.
Tijd om mijn potjes te vullen. Nu is het zo dat dit mengsel een paar weken goed blijft in de ijskast. Ik leek nogal veel te hebben en daarom heb ik de rest is een vorm voor ijsblokjes gedaan. Dat kan dan in de vriezer voor later gebruik.

En dit is mijn oogst: de reserve in de vriezer en drie potjes in de ijskast, een potje is voor de badkamer. En nu maar smeren op hoop van zegen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *