Slow stitching

Wat wordt er eigenlijk bedoeld met deze borduurtechniek? Nu ja, een echte techniek is het niet. Voor mij betekent het vooral vrijheid. Spelen met restjes stof, allerlei kleuren borduurgaren en wol, lintjes, knopen, stukjes kant, heel veel kan je gebruiken.

De bedoeling van deze dag is een verkenning van het langzame borduren. Patronen komen er niet aan te pas maar wel heel veel mogelijkheden. De basisidee is het maken van één of meerdere tasjes. En die kunnen allerlei vormen aannemen.

Ik geef alleen een paar ideeën als vertrekpunt maar jullie zijn natuurlijk helemaal vrij voor de uitwerking.

Hier zie een paar eenvoudige tasjes uit katoen. Je kan vertrekken van één soort stof en vooral de nadruk leggen op het borduurwerk. Meestal worden er maar een beperkt aantal steken gebruikt maar ook dat is geen vaste regel. Gewoon op en neer naaien kan hele mooie resultaten geven. Dat betekent ook dat je helemaal geen vaste “borduurhand” nodig hebt. Ook “kunnen” borduren hoeft helemaal niet.

 

Hier gebruikte ik verschillende stofjes door elkaar. 
De lapjesmand staat altijd in de buurt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kan ook als basis een wat zwaardere stof gebruiken.
Gekookte wol doet het prima.

 

Een stukje van een oud deken vormt hier de basis van het zakje. Restjes stof en allerlei wollen draad zorgen voor de aankleding.

 

 

Voor deze cursus is het de bedoeling dat je zelf het materiaal meebrengt Hier toon ik wat mogelijkheden die bruikbaar zijn. Een stuk fleece stof, een verkeerd gewassen trui, vilt of een wat zwaardere stof kan als basis dienen voor een grotere tas. Alle soepele gladde draad is bruikbaar voor het borduurwerk. Natuurlijk mag de draad niet te dik zijn om je lapjes op te naaien. Een dikke draad kan wel op de stof genaaid worden. Maak er vooral een leuke zoektocht van.

 

 

Datum:
Maandag 29 mei
We starten om 10 uur en eindigen om 16 uur

Prijs:

Het cursusgeld bedraagt 50€
De inschrijving is pas definitief als het cursusgeld is betaald
Het materiaal waarmee je wil werken breng je zelf mee. Bij vragen even mailen.
Thee en koffie is er altijd. Je middageten breng je mee.

Adres:

Wijgmaalsesteenweg 23
3020 Herent
kristien.dekrem@hotmail.com


Inschrijven

Voor deze cursus kan je niet meer registreren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *