Weven op takken

Weven op takken geeft heel wat mogelijkheden.
Je vertrekpunt is natuurlijk een vertakte tak. En die kan zwaar en groot zijn zodat je stevig en wat dikker materiaal kan gebruiken voor je weefwerk. Maar je kan ook erg fijn gaan werken en dan begin je met een klein takje. Je merkt het, de keuze van je tak is belangrijk.

Hier zie je drie verschillende takken die met hetzelfde materiaal zijn geweven. En je merkt het, alle drie zijn ze erg verschillend.

 

 

 

 

Weven op een klein takje is alweer iets heel anders. Het weefwerk is maar een zestal centimeters groot. Dit werk kan je eventueel aan een touwtje hangen en als ketting gebruiken. Mooi natuurlijk ook als je er verschillende naast elkaar kan hangen.

 

 

Ook op een tak met verschillende splitsingen kan je werken. Het weefmateriaal kan erg gelijkend zijn of je kan juist gaan kiezen voor contrasten.

 

 

 

 

 

Enkele beelden van bruikbare takken. Stevig en dik zodat je een wat robuuster weefwerk krijgt. Een grillige tak heeft natuurlijk iets aparts en sterk vertakte takken kunnen dan weer verschillend geweven worden.oktobe

Data:

Oktober 2019. De juiste data volgen later.
We beginnen om 10uur en gaan door tot 16uur

Prijs:

De cursus kost 45€.
Het materiaal ben je zelf mee. Moest er iemand een probleem hebben om een tak te vinden dan kan je altijd contact opnemen. We zoeken dan een oplossing. Het is goed dat je verschillende soorten draad voorhanden hebt. Dat maakt de keuzemogelijkheden altijd groter. Dunne en dikke draden zijn prima. Ook reliëfdraden kunnen een mooi effect geven.

Adres:

Wijgmaalsesteenweg 23
3020 Herent

 

 

 

 

 

 

 

 


Inschrijven

Voor deze cursus kan je niet meer registreren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *