Een insectenhotel

In de moestuinkalender van Velt las ik dat een tuin zonder insectenhotel eigenlijk niet kan. Het leek me altijd een hele onderneming tot ik in hun boek las dat je beter verschillende kleine “hotels” kan maken. En dat zag ik wel zitten. Tijd ook om aan de slag te gaan want de eerste insecten vliegen al rond.

 

 

Werkwijze:

Eerst moest ik natuurlijk het hout verzamelen om de omtrek te maken. Ik had van de buur wat afvalhout gekregen en zo was er wat voorraad. Het zagen op maat kon beginnen. Vier planken heb ik nodig.

 

 

 

 

En die worden dan aan elkaar getimmerd. Niet helemaal recht maar ik vermoed dat insecten niet zo nauw kijken. Ik heb er nog een dunne plaat voor de achterwand op geklopt. Het geheel voelt wel stevig aan.

 

 

 

 

 

Ik ben begonnen met een klein stammetje waarin ik gaten heb geboord. Ik gebruikte een boor nr8. Nu weet ik eigenlijk niet waar de voorkeur van insecten naar uitgaat. Misschien was het beter om verschillende maten te nemen.. Nu ja, dat is dan voor het volgende hotel. Ik verzamelde ook  een busseltje hele fijne takjes.

 

 

 

 

Met een paar losse planken heb ik wat afscheidingen gemaakt. Dat maakt het opvullen heel wat makkelijker. Mijn blok hout en het busseltje twijgen komen in het hotel.  De gaten heb ik opgevuld met geknipte takjes.

 

 

 

 

De ruimte hierboven heb ik opgevuld met gebroken takken. Met de hand heb ik die gebroken. Dat maakt het de insecten makkelijker om in zo’n tak te kruipen.

 

 

 

 

Holle stengels van planten komen aan de andere kant te liggen.

 

 

 

 

Met een extra plankje heb ik alles wat vast gezet.
En dan wordt de laatste ruimte opgevuld met schors en dennenappels.

 

 

 

 

 

Mijn hotel is klaar. Achter in de tuin staat het klaar om de insecten te verwelkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *