Een lentewandeling

Het was Hannelore die me meenam voor deze wandeling. Eigenlijk moet ik altijd wat moeite doen om te gaan wandelen. Maar ze stuurde me een mooie foto van de bosanemoontjes. Die had ik dit voorjaar nog niet gezien. En dus gingen we samen op stap.

Maar al gauw bleek dat er ook andere lentebloeiers langs het pad te vinden waren. Pinksterbloemen kwamen we als eerste tegen. Zowel Hannelore als ik hadden een beeld van weelderige weiden waarin we als kind gingen plukken. Die tijd lijkt wel voorbij. Een paar van deze bloemen vonden we aan de rand van een weide. Mooi stonden ze tussen de prikkeldraad. Een paar vonden we ook langs de rand van het pad.

Ik denk dat dit de hoornbloem is. Hannelore noch ik wandelen met zo’n handige app op onze smartphone. We nemen dus wat foto’s en thuis wordt de flora dan boven gehaald. Misschien moet ik toch wat “moderniseren”.

Blij was ik wel om ook deze sleutelbloemen te vinden. Veel was het niet maar toch, ze staan er nog. Als kind was dit voor mij de lente.
Ook hondsdraf staat mooi te bloeien tussen het groen van de anemoontjes.

En dan waren er ook de viooltjes. Je moest aandachtig kijken om ze te vinden. Klein en fijntjes groeien ze langs de rand van het pad.

In het wat meer beboste stuk kwam ik eerst de bladeren van de arondskelk tegen. Wat verder stond er al een bloem open.

En dan kwamen we aan een weide, eigenlijk een paardenbloemen weide. Ik wordt altijd heel blij als ik deze bloemen zie. Overal vind je ze terug met hun helder gele hoofdjes. Ik denk dat je hier zonder schade wel een portie kan plukken om paardenbloem gelei te maken. En dan maar blazen om de zaadjes te verspreiden. Ook dat deden we vroeger.

Op de terugweg kwamen we het eerste fluitenkruid tegen. Aanvankelijk was het vooral het groen dat we vonden. Maar ook de eerste bloemen verschijnen al. Met deze plant heb ik vorig jaar geverfd. Het katoen werd zacht groen.

En thuis vind ik de kersenboom in bloei. Zoveel schoonheid heel dichtbij!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *