Een mooie herfstwandeling

Op één van die laatste warme herfstdagen ben ik gaan wandelen in de tuin van het rustoord Betlehem hier vlakbij. Eigenlijk is tuin niet het juiste woord want  het lijkt meer op een park. Heel wat oude bomen vind je er terug. Sommigen zijn inheems maar ook uit verre oorden zijn ze hier terecht gekomen. En natuurlijk heb ik een zakje bij de hand want er ligt zoveel moois op mijn pad.

Een oude, grote beukenboom is één van de eerste die je tegenkomt. Natuurlijk liggen de beukennapjes voor het oprapen.

 

 

 

 

 

En dan kom je de oude plataan tegen. Zijn gekleurde blaren vind je overal.

 

 

 

 

 

 

Ook drie sequoia’s groeien er in het park. Groots zijn ze zeker en toch weer klein als je ze vergelijkt met de sequoia’s van Amerika.

 

 

 

 

 

En dan ontmoette ik ook een kleine boom – of is het een struik? – met  groene gepunte vruchtjes. Eigenlijk weet ik niet wat dit is maar misschien kan iemand hier helpen. Gelukkig lag er een tak met vruchtjes op de grond. Ook die verdween in mijn zak.

 

 

 

 

En dan zijn er natuurlijk ook allerlei pluimpje te rapen.
Ik denk dat mijn zak voldoende schatten bevat om iets te gaan maken!

En thuis vind ik natuurlijk een goeie tak van de notenboom. Die dient als houvast van alle vondsten. Hij is mooi begroeid met korstmos en die kleur past prima bij mijn achterdeur.

 

 

Alles heb ik aan groene touwtjes gehangen en zo worden ze aan de tak vastgeknoopt.

 

 

 

 

 

Zo blijft deze mooie herfsttijd nog even dichtbij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *