Een paasschaal

Het paasfeest komt eraan en dan is het altijd leuk om ook de lente in huis te halen. Dit jaar waren het de koolmeesjes in de tuin die me inspireerden. Ik ben dan ook iets gaan maken met allerlei vogeltjes met een nestje.

 

 

Werkwijze:

Het eerste is natuurlijk allerlei materiaal verzamelen. En ik ben begonnen met een wandeling door de tuin. Onder de notenboom liggen altijd mooi begroeide takjes. Dat korstmos krijgt zeker een plaatsje maar ook het gewone mos hoort erbij. Ook een mooie steen helemaal begroeid met mos kwam in de mand terecht.
En dan volgde een tocht doorheen het huis. De vogeltjes kwamen eerst aan de beurt. En die heb ik in allerlei vormen en kleuren. Sommigen zijn gevlochten uit wissen of biezen, anderen werden gemaakt uit hout of klei. En natuurlijk krijgen ze ook een nestje met eitjes. Ook stukjes hout heb ik verzameld.
Als voorjaarsbloemen koos ik blauwe druifjes en viooltjes.
Ik heb gewoon alles bij elkaar gezet en het schikken kan een aanvang nemen. En dat is voor mij vooral proberen.

Ik ben begonnen met de grootste blauwe druifjes samen met de steen in de schaal te leggen. Maar die steen ging er al snel uit en werd vervangen door allerlei stukjes hout en takken. Ook het nestje kreeg een plaats. Zo zaten mijn grotere dingen al in de schaal.

 

 

 

 

En dan was het de beurt aan de begroeide steen en de kleine blauwe druifjes.

 

 

 

De viooltjes heb ik voorzichtig uit hun bloempotjes gehaald en de resterende grond in plastiek verpakt. Zo blijft de aarde goed zitten en kan ik ze ook voorzichtig water geven. En ook de koolmeesjes en de gevlochten vogeltjes krijgen een plek.

 

 

 

 

In het nestje komt een kleurrijk vogeltje en samen met de biezen vogeltjes heeft alles nu een plaats gekregen. Tijd nu om te gaan opvullen. En daar gebruik ik dan het mos voor. En ook nog wat takken komen er tussen.

 

 

 

 

Een laatste keer kijken of alles goed zit. Hier en daar nog wat schuiven en mijn paasschaal is klaar.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *