Een trui met gaatjes!

 

DSCI2151Toen ik mijn wintertruien weer boven haalde vond ik in één ervan kleine gaatjes. Mijn breiende vriendinnen werden aangesproken maar niemand had de juiste kleur om die gaatjes te stoppen. Ik zocht naar een andere mogelijkheid en toen kwam de idee om te gaan borduren. Dit werd een leuke en vooral kleurrijke manier om mijn trui opnieuw te kunnen dragen.

 

 

 

 

 

Werkwijze:

DSCI22141.  Eerst heb ik de gaatjes voorzichtig gestopt. Eigenlijk moet dit niet zo precies want het borduurwerk komt er zo over.

 

 

 

2.  En dan komt het borduurpatroon. Dit hangt natuurlijk erg samen met de plaats van de gaatjes. Ik heb wat zitten kijken in borduurboeken en zo een aangepast motief voor mijn trui uitgetekend. De tak met bloemen is ongeveer 24cm lang en 13cm breed. Het kleine takje is 9cm lang en 4cm breed. Die tekening kan je makkelijk aanpassen in de verschillende richtingen.
DSCI2207DSCI2210

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCI22163. En dan kan het borduren beginnen. De tekening speld je op de trui. Ik heb ervoor gezorgd dat de bloem op één van de gaatjes kwam zodat dit goed gestopt kon worden.
De “takjes” zijn gemaakt in kettingsteek. Het opvullen van de bloemen gebeurde met de platsteek.

 

 

 

 

 

 

En dit is het resultaat:
DSCI2167DSCI2201