Een vrolijke handtas

DSCI3782Bij het winkelen vond ik in een 2de handswinkel een mooi strooien handtasje. Het is heel netjes afgewerkt met twee handige ritsen erin. Alleen een beetje saai! En natuurlijk wordt het met haakwerk versierd. Met een vrolijk bloementuiltje ziet het er helemaal anders uit.

 

Werkwijze:

Voor dit sobere tasje ben ik op zoek gegaan naar vrolijke kleuren om mijn haakwerk te maken. Ik koos voor de tinten blauw en groen zodat het een lentegevoel weergeeft.
Eerst ben ik begonnen met het haken van een paar blaren die als ondergrond dienen. En daarna volgen de bloemen. De haakpatronen koos ik uit de boeken: “100 Lace Flowers to Crochet” van Caitlin Sainio en “Crocheted Flowers” van Nicky Epstein. Je kan natuurlijk allerlei andere patronen gebruiken. Op internet vind je heel wat inspiratie en natuurlijk heeft de plaatselijke bibliotheek ook heel wat haakboeken.DSCI3760DSCI3756

 

En dan komt het moment waarop je al dat haakwerk op je tas kan gaan schikken. En daar steek ik echt wel wat tijd in. Ik blijf schuiven en uitproberen tot ik iets bekom dat ik goed vind. Soms lijkt het alsof je bloemen te weinig hebt, soms heb je er gewoon teveel gemaakt. Als je voldoende tijd hebt dan kan het handig zijn om je “goeie” schikking even te laten rusten. Als je er dan na een tijdje terug naar kijkt kan je tot een andere schikking komen. Of je vindt het prima en dan neem ik altijd een foto om dit beeld bij te houden. Een tekening is natuurlijk ook prima.DSCI3763

 

 

 

 

Nu kan het vastnaaien beginnen. Eerst haal ik voorzichtig wat van de voering los.DSCI3765

 

Dan worden de blaren vastgemaakt. Bij het haken zorg ik er altijd voor dat mijn begindraad voldoende lang is. Dat is handig want die draad kan je nu gebruiken om je blad of bloem vast te zetten.
En dan volgen de platte bloemen. Regelmatig ga ik hier kijken naar mijn foto. Natuurlijk kan je de schikking nog altijd wat wijzigen.DSCI3770DSCI3768

 

 

Tenslotte komen de klokjes erop en is mijn tasje klaar.

 

DSCI3784

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *