Een wilgen “schaal”

Door de harde wind zijn er heel wat wilgentakken afgewaaid. Ik maakte er een soort van schaal mee. Nu is ze in gebruik voor mijn vogeltjes maar voor de zomer komen er schelpen op. De takken zijn aan elkaar geknoopt met touw. Een snel werkje eigenlijk.
Ik ben natuurlijk begonnen met het verzamelen van de afgevallen takken. Daarna heb ik er de meest rechte stukken uitgeknipt.

En dan was het even zoeken hoe groot de schaal ging worden. Ik heb als eerste mijn “maat” geknipt. Dat was een tak van een 52cm. En dan volgde de rest. Alles samen zijn het er 16 geworden. Ik probeerde die stukken zo recht mogelijk te hebben. Dat lukte niet altijd en eigenlijk stoort het uiteindelijk ook niet.

Ook touw ging ik bij elkaar zoeken. Hier heb ik wat getwijfeld maar ik koos voor stevig, wat dik touw. Ik werk met dubbel touw en wilde vooral dat het lang genoeg was. Ik knipte het touw op 5m, plooide het dubbel en waar het dan rond de eerste tak kwam heb ik een touwtje geknoopt. Vergissen kon zo niet meer.

Het dubbele touw komt rond de eerste stok te liggen. Wat onderligt komt naar boven. Ik leg nog een extra slag en dan komt de 2de stok tussen de beide eindjes van het touw.

En zo ga je de ganse rij af. Telkens een nieuwe stok bijvoegen, een dubbele slag en weer verder. De laatste stok wordt vastgelegd met een dubbele knoop.

En dan is het de beurt aan de middenste rij. Hier ga je helemaal op dezelfde manier verder tot je ook de laatste stok kan vastleggen.

De linkse rij komt als laatste en eindigt hier ook weer met een knoop. Alle stokken zitten nu vast.

De eindjes van de touwen werken we nog weg. Een van die eindjes gaat onder de laatste stok en over de voorlaatste naar achter. Aan de onderkant kan hij daar vastgeknoopt worden met het andere eindje. De restjes kunnen weggeknipt worden.

En zo ziet die er uiteindelijk uit.

Nu kan het versieren beginnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *