een zaagbok maken


Voor de winter wilde ik al het afgezaagde hout netjes opbergen maar eerst moest het natuurlijk in kleine stukken gezaagd worden. Op Pinterest zie je van die handige dingen om dat te doen. Dus maar proberen om zoiets te maken. Wat de juiste naam hiervan is wist ik niet. Gelukkig brengt google de oplossing: een zaagbok.

Hiervoor heb ik twee kleine palette nodig. Verschillende zagen en een beitel en hamer zijn handig.

De bedoeling is eigenlijk om die twee paletten in elkaar te schuiven zodat hier een stammetje kan opliggen. Hiervoor moet de bovenste dwarsbalk verwijderd worden. Ik ben begonnen met beitel en hamer in de hoop zo die plank te kunnen losmaken. Dat is me niet gelukt.

En dan maar die bovenste balkjes afzagen. Eerst netjes de lijnen getrokken en dan maar zagen.

De twee paletten moeten nu in elkaar geschoven worden en dat betekent dat er ook stukken van de opstaande planken moeten weggezaagd worden. Dat was wat puzzelen.

Mijn twee palette kunnen nu in elkaar geschoven worden.

Dat ziet er al behoorlijk “echt” uit. Nu nog alles vastzetten. De middenbalk nagelde ik aan de opstaande latten. De zijstukken zijn aan beide kanten verstevigd met dwarsplanken.

Mijn zaagblok is klaar en ik ben behoorlijk trots. Een foto voor Instagram zit er niet echt in maar gebruiken kan ik hem zeker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *