Een zomerse ketting

Tijd om iets vrolijks aan de garderobe toe te voegen. En dus probeer ik een zomerse ketting te maken. En ik leg vooral de nadruk op proberen.
Een fijn lapje dun katoen is mijn vertrekpunt. Het heeft in een restbad van cochenille gezeten en is geprint met rode rozenblaadjes. Wat “blink”katoen en nog wat geverfde draad moeten dit alles versieren.

Ik ben begonnen met wat reepjes van de stof te scheuren. Met het donkere glanskatoen ben ik gaan borduren tot mijn reepjes er zo uitzien.

Dat borduren is heel willekeurig gebeurd. Overal wat steekjes, de draad wat aangetrokken, soms dicht op elkaar geborduurd en dan de stukjes aan elkaar genaaid. Dit vormt de basis van de ketting.

En dan ben ik lange draden hierop gaan vastmaken. Over één eindje heb ik de draad zitten wikkelen en die draad heb ik dan doorgehaald. Daardoor zit de draad stevig vast.

En dan ben ik naar de overkant gegaan. Het andere uiteinde is op dezelfde manier vastgemaakt. Zo is ook direct de lengte van de ketting bepaald.

De cirkel is nu gesloten. En dit doe ik met 4 draden.

Om deze lange draden stevig bij elkaar te houden ga ik ze omwikkelen met roze glansdraad. Dat doe ik op verschillende plekken.

Dan ben ik terug gegaan naar het stoffen gedeelte. Ook daar was het nodig om losliggende draden steviger vast te maken. En dit is deze keer met het donkere glansgaren gedaan.

De ketting is klaar. Ik moet nog even wennen. Het wordt toch wat spannend om ze de eerste keer te dragen. Maar deze zomer wordt ik moedig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *