Groen, groen, groen

DSCI3304Door de jaren heen heb ik al heel wat “cache-pots” en bokalen verzameld. Zelden kan ik ze echter terug gebruiken omdat het vaak met de kleur niet goed komt. Tijd dus om wat hoezen te maken. En omdat we nu toch echt al in de lente zijn koos ik voor groen.

 

 Werkwijze:

Ik ben gestart met het maken van drie hoezen voor de bloempotten. Een “halve” hoes kan makkelijk getekend worden als je vertrekt van de maten van de omtrek van de bovenkant en de onderkant. Alles delen door twee en deze maten op papier uittekenen. Aan de bovenzijde heb ik 3cm extra genomen voor de omslag. Onderaan volstaan 2cm. Het patroon wordt op de dubbel gevouwen stof gespeld en uitgeknipt. Aan de zijkanten voorzie je 1,5cm naadwaarden.DSCI3254DSCI3252

 

 

Die zijnaden worden nu toe gestikt en daarna wordt alles met een zigzagsteek afgeboord. Boven en onder stik je ook nog een klein zoompje zodat alles netjes is afgewerkt.DSCI3259DSCI3257

 

De hoes is hiermee klaar. Tijd dus om hem over de bloempot te trekken. Boven aan de binnenkant van de bloempot heb ik een boord dubbelzijdige tape geplakt. Mijn omslag kan op deze manier vast gezet worden. En onderaan de bloempot doe ik hetzelfde.DSCI3278DSCI3277

 

 

 

 

 

En hier zie je het resultaat.DSCI3282

 

 

 

 

Ook de hoezen van de bokalen waren snel klaar. In de stoffenmand vond ik nog een oude T-shirt met lange mouwen. En gelukkig ook in de perfecte kleur. De afgeknipte mouwen gebruikte ik voor de hoes.DSCI3263DSCI3261

 

 

 

 

Onderaan heb ik alles overnaaid en dan kan die omslag ook met dubbelzijdige tape vastgezet worden. En klaar is het werk.DSCI3295DSCI3268

 

 

 

 

 

 

En natuurlijk wil ook Nel op de foto!

DSCI3317

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *