Houtschijven stapelen

Er is heel wat gebeurt in de tuin. Tussen alle regenbuien door zijn de wilgen achteraan in de tuin zwaar gesnoeid. En dat was dringend nodig want ze werden echt te groot voor de plek waar ze staan. En dan ligt daar al dat hout dat gestapeld moet worden. Ik heb er wat blokken tussenuit gehaald en ben aan het werk gegaan.
Ik probeer een soort van schaal of kom te maken die ik kan gebruiken voor bloemen, takken, dennenappels, …
De eerste stukken zijn gesorteerd. Van dik naar dun liggen ze klaar.

En dan begint het zagen van de schijven. Ik dacht dat dit wel zou lukken om de dikte op het oog te schatten. Dat viel behoorlijk tegen. Dus ben ik gaan lijntjes trekken.

Ik heb ook een wat hogere basisschijf voorzien. Maar nu weet ik niet zo goed of ik ze wel ga gebruiken. Ze ligt klaar en ik kijk hoe het verder loopt.
Mijn 1ste laag leg ik klaar op die basisblok.


Uiteindelijk heb ik mijn schijven toch van de basisblok gehaald..
En dan merk ik dat echt mooi recht zagen niet mijn sterkste vaardigheid is ondanks al die lijntjes. Ik ben dus zorgvuldig gaan schikken zodat er geen te groot hoogteverschil was tussen de stukken.
Ik heb ook zitten twijfelen hoe ik mijn schijven op elkaar zou vastmaken. Mijn 1ste idee was lijmen maar ik heb er toch voor gekozen om alles aan elkaar te nagelen. Dat betekent dat die 1ste laag dus gewoon los op mijn werkblad ligt en dat de volgende lagen zullen vastgenageld worden.

Een 2de laag houtschijven komt hierop. Die zijn net iets kleiner dan de vorigen. Ik probeer de schijven ook zo te leggen dat de onderliggende laag aan elkaar komt te zitten.

En dan volgt de 3de en 4de de laag. Ook die zijn genageld.
Mijn 5de laag heb ik vastgelijmd. Het uitzicht van die nageltjes vond ik niet zo mooi.
En nu moest ik beslissen of ik die eerste basisblok zal gebruiken. Uiteindelijk heb ik dit niet gedaan. Mijn ” schaal ” ligt nu op een ovalen bord. Het versieren kan beginnen.

een

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *