Hyacinten in overvloed

dsci7316In maart is mijn dochter jarig. Bij mijn lentemeisje horen natuurlijk ook lentebloemen. En dan staan de hyacinten zeker bovenaan op het lijstje. Nu vind ik het nooit makkelijk om een bosje van deze bloemen te kopen. Hier en daar had ik al eens uitgekeken maar geen hyacinten gevonden. Dus werden het bloeiende bollen voor haar. Jo wil het graag zo natuurlijk mogelijk en gelukkig is de tuin er dan met al die overvloed.

 

dsci7281

Werkwijze:

Ik ben begonnen met het verzamelen van alle materiaal dat ik wilde gebruiken. In de tuin vond ik wat mooie stukken hout die bruikbaar waren. De hyacinten kocht ik op de markt en ik koos er die al helemaal in bloei stonden maar ook die nog maar pas komen kijken. Wat mos om de wortesl van de bloemen te bedekken is altijd handig. En tot slot knipte ik wat mooie blaren van de gevlekte arondskelk.

Eerst komt natuurlijk het hout in de schaal en dan volgen de grootste hyacinten. Als laatste komen de kleintjes. De wortels heb ik dan wat toegedekt met mos.dsci7295dsci7290dsci7300

 

 

 

 

 

 

 

 

Werken met oasis vind ik wat moeilijk. Ik heb dan ook gekozen om glazen potjes in mijn schaal te zetten. Daarin kunnen dan de blaren van de arondskelk.dsci7302

 

 

 

 

En klaar is de weelderige schaal.dsci7310

One thought on “Hyacinten in overvloed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *