Kerstengeltjes

Met viltwol kleine kerstengeltjes maken is een heel leuk werkje. Je hebt weinig materiaal nodig en zo’n engeltje is snel gemaakt. En je kerstboom is heel veilig versierd als je twee levendige poesjes in huis hebt.

 

 

 

Werkwijze:

Je hebt hiervoor viltwol nodig en gouddraad. Uit gewoonte werk ik altijd met witte wol en gouddraad maar je kan natuurlijk ook een andere kleur nemen.

 

 

 

 

De viltwol ga je voorzichtig openleggen en je pluk er een stukje uit van een vier centimeter breed en zo’n 15 à 20 centimeter lang. Je kan natuurlijk ook groter of kleiner werken. Het is deze pluk wol die de grootte bepaalt van je engel.
Daarna neem je een klein restje wol dat je tot een bolletje draait en dat leg je in het midden van je pluk wol.

 

 

 

Je plooit nu alles toe en dat vormt het lijfje met het hoofd.
Je neemt dan een stukje gouddraad van een 50cm en dat knoop je stevig onder het hoofdje vast. Ik leg altijd een dubbele knoop en zorg dat de eindjes aan de achterkant zitten.

 

 

 

 

De armen vorm je uit een stuk stukje wol waar je aan beide uiteinden een knoopje in legt. Een wat grotere pluk wol zijn de vleugels. Het lijfje plooi je terug open en daartussen komen de armen en de vleugels.

 

 

 

 

De eindjes van je gouddraad komen nu kruiselings naar voor en terug naar achter. Daar maak je opnieuw twee knopen.
En dan komt die gouddraad voor een laatste maal naar voor en wordt daar opnieuw geknoopt. Nog een draadje door het hoofd en je bent helemaal klaar.

 

 

 

 

Tijd om een mooi plekje te zoeken voor je engeltje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *