Laat de muggen nu maar komen!

Het muggenseizoen is volop aan de gang en blijkbaar krijgen we er dit jaar heel wat meer dan anders. Door het vochtige en toch warme voorjaar zouden ze al aan hun 2de generatie zitten. Tijd dus om ons toch wat te verweren.
En dat doe ik graag in combinatie met een heerlijk geurtje. Sommige etherische oliën zijn goeie afweermiddelen en als ze dan nog in een mooi bokaaltje terecht komen brengen ze ook gezelligheid.

 

 

 

Dit heb je nodig:

Kruiden: ik koos voor rozemarijn en citroenmelisse. Lavendel is ook een mogelijkheid maar dat heb ikzelf niet in de tuin staan.

 

 

Etherische oliën: heel wat oliën zijn insectenverdrijvend. Onder andere citronella, geranium of pelargonium, lavendel, citroen, citroenmelisse worden vermeld. Ik koos voor lavendel, citroen en pelargonium

Drijfkaarsjes

Glazen bokalen voor drie kwart gevuld met water

Citroen en limoen in schijfjes gesneden

En dan kan je beginnen met alles bij elkaar te brengen. Mijn drie oliën zijn in een verschillende bokaal terecht gekomen. Ik heb ze ook apart aangestoken om na te gaan welke geur ik eigenlijk het lekkerste vond.
In je bokaal komen de kruiden als eerste in de water terecht. Dan volgen de schijfjes citroen en limoen. Een 10 tal druppels etherische olie brengen nog meer geur in je bokaal. En als laatste kan je dan het drijfkaarsje voorzichtig op het water leggen.

 

 

 

 

De warmte van het kaarsje zal het water wat verwarmen en zo komt de geur van de olie vrij.

Mijn voorkeur gaat duidelijk uit naar de bokaal met de pelargoniumolie en de blaadjes van de citroenmelisse.
Ook zal je merken dat het goed is om verschillende bokalen met hun kaarsjes samen te laten branden. Als je dan dezelfde olie gebruikt kan je echt genieten van de geur. Ook de grootte van de bokaal en de hoeveelheid water die je gebruikt spelen een rol. En één van de kaarsjes heb ik ook binnen laten branden en dat gaf een zachte geur in huis.

En nu wordt het genieten van een heerlijke geur tijdens die mooie,  warme zomerse avonden.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *