Mijn kaartjeshouder

Het is altijd wat zoeken hoe al die nieuwjaarskaartjes een mooie plek krijgen in het huis. Ik heb de gewoonte om ze toch een tijdje bij te houden en ze dan te verbranden. Al die mooie en lieve wensen vertrouw ik dan toe aan …. Dit jaar zag ik iets leuks in Hexagoon, een heerlijke Leuvense winkel.
Een stuk tapijt wordt in stukken gesneden en met een paar bouten vastgemaakt. Op zolder lag nog iets bruikbaars en dat is dan mijn nieuwe kaartjeshouder geworden.

Een staal van een vloerbekleding heb ik in stukken gesneden. Die stukken zijn 20 op 23cm.

Ik heb 9 stukken die op elkaar komen te liggen. Het mooiste motief komt bovenaan.

En natuurlijk heb je ook wat werkgerief nodig. Een stevig snijmes is handig hoewel ik ook af en toe de schaar gebruikte.
Drie bouten met moeren gebruik je om alles vast te zetten. Ik had er verschillende verzameld maar ben uiteindelijk toch nieuwe gaan kopen.
En dan is er het holpijpje om de gaten te kloppen. Ik gebruikte er één met een diameter van 8mm.

Mijn drie eerste gaten heb ik in mijn voorste stukje tapijt geklopt. Dit was mijn vertrekpunt en vandaaruit kan ik dan mijn andere gaten kloppen.
Het eerste gat heb ik dan in de negen stukken geklopt. Mijn eerste bout is er doorheen gehaald.

Daarna volgde het 2de gat in mijn 9 lagen met de bout erdoor.
Het 3de gat volgde.
Dit werk vond ik niet zo eenvoudig. De bedoeling is natuurlijk dat je die mooie stapel ook met de 3 bouten in blijft behouden. Dat is me niet helemaal gelukt. Gelukkig heb ik de kaartjes om de ongelijkheid wat weg te werken.

Mijn kaartjeshouder is klaar. De drie moeren zijn stevig aangedraaid. De kaartjes kunnen er zo in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *