Mijn kerstkaartjes

Bij het begin van het nieuwe jaar vind ik het altijd prettig om zelf de kerstkaartjes te maken. En dit jaar zijn het boompjes geworden.

Veel materiaal heb je hiervoor niet nodig. Met wat rechte takjes en borduurgaren kan je aan de slag.
De afmetingen van de takjes zijn gekozen in functie van de omslag waar ze in moeten. De schuine takjes zijn een 13cm lang. Onderaan zit een stokje van ongeveer 12cm en het stammetje is 15cm.
Het borduurgaren is iets dikker dan splijtgaren. Je kan natuurlijk ook met spijtgaren werken maar deze draad werkt wat handiger.

Ik ben begonnen met een stukje borduurgaren rond het eerste stokje te draaien. Daarvoor neem ik mijn draad dubbel en over de draadlus draai ik mijn draad dan naar beneden toe. Als er ongeveer een 1,5cm overblijft neem ik het onderste takje erbij en draai mijn dubbele draad er een paar keer rond.

En dan ga ik mijn draad spitsen en zorg ik ervoor dat mijn eindjes aan beide zijden van mijn verbinding komen te liggen. Met twee platte knopen wordt die verbinding dan vastgezet.

Met mijn 2de stokje doe ik net hetzelfde. De lus van de dubbele draad leg ik op mijn takje en ik draai mijn draad hier overheen. Onderaan wordt dat stokje dan ook vastgeknoopt aan hetzelfde onderste takje.

En nu gaan we ook boven aan ons boompje een stukje borduurdraad opdraaien. Als het einde nog zo 12cm lang is wordt het stammetje en het andere opstaande takje samen genomen en vastgezet.

Nu moet alleen nog onderaan het stammetje vastgeknoopt worden.

Alle eindjes worden nu afgeknipt en mijn boompje is klaar.

Ondertussen heb ik ook mijn “kaartjes” geschreven en die kunnen nu aan de boompjes gehangen worden.

Mijn kerstkaartjes zijn klaar om te versturen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *