Mijn poezenmeisjes veroveren de wereld

De meisjes willen naar buiten, dat wordt wel erg duidelijk. Vooral Violetta staat klaar als de achterdeur even opengaat. En toch is er ook erg veel aarzeling. Die nieuwe wereld wordt langzaam en vooral erg zorgzaam verkend. En ik zat er bij en kon dit alles goed volgen. Waar mijn wereld behoorlijk kleiner is geworden wordt hun wereld net heel wat groter. Leuk om ruim de tijd te hebben om dit avontuur te volgen.

De deur op een kiertje en Violetta kijkt de wereld in.

.

En dan wordt de dorpel onder handen genomen. Of kan ik beter zeggen “met de neus bekeken”. Misschien is hier wel iemand langs gekomen? Was het een muis of toch iets groters?

Enige bezinning is natuurlijk nodig voor je op avontuur gaat. Of is tijd voor hen een relatief begrip? Misschien is gewoon zitten kijken al spannend genoeg? Of hebben ze ondertussen diepe gedachten over die nieuwe wereld?

Soms doen ze het samen. En dan vraag ik me toch af of ze ondertussen ook met elkaar aan het overleggen zijn.
Maar hier gebeurt iets. Een vogel, een vlinder?

Ja, en dan moet je samen op onderzoek.

Fio is de eerste die de “jungle” intrekt. Langzaam sluit ze in de klimop. Geen prooi te vinden.

Ondertussen ontdekt Violetta de boom. Eindelijk krijgt ze een overzicht op de tuin.

En dan komt het buurmeisje op visite. Echt op visite komen was het niet. De stevige dame vindt dit haar tuin. En ja, hoe doe je dat dan als je merkt dat de weg naar binnen versperd wordt?

Langzaamaan laat ik mijn meisjes los. Gelukkig is het corona-tijd. Ik heb alle tijd om een oogje in het zeil te houden.

One thought on “Mijn poezenmeisjes veroveren de wereld

  1. prachtig liefdevol poezenverhaal over voorzichtig op ontdekking gaan, en beetje bij beetje de wereld veroveren. En loslaten doet hen kennelijk goed.
    De meisjes worden groot!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *