Mijn “takken”kerstboom

DSCI3117Tijd om aan mijn “takken”kerstboom te beginnen. De gehaakte bloemen liggen al klaar. Takken verzamelen en knopen, een heerlijk werkje in deze zachte decembermaand.

 

 

 

 

 

Werkwijze:

DSCI2974In de tuin ligt nog wat snoeihout bij elkaar en dat wordt de basis van mijn boom. Na heel wat sorteren, uitzoeken en bijzagen heb ik een stapel goeie takken verzameld. De dikste en langste takken komen uiteraard onderaan. Langzaam worden de takken dunnen en korter zodat ik uiteindelijk een boom bekom.

En dan begint het knopen. Ik ben begonnen met vijf stevige touwen. Die heb ik behoorlijk lang genomen zodat ze een heel eind mee kunnen opgaan. Het aantal touwen hangt natuurlijk af van je boom. Als het een kleine boom wordt volstaan drie touwen en die kunnen natuurlijk veel dunner zijn.DSCI2983DSCI3017

 

Elke tak wordt apart geknoopt. Ik ben altijd met het middelste touw begonnen. Hiermee knoopte ik een vijftal takken en dan ging ik over naar zijn twee buren. De buitenste touwen kwamen als laatste. Zo werk je geleidelijk aan naar boven.

Tijd om even te rusten of werd het werk gewoon gecontroleerd?DSCI3022DSCI3030

 

Op een zeker moment geraak je de twee buitenste draden kwijt. De takken zijn nu zo kort dat het volstaat om met drie touwen verder te gaan. Aan de top geraak je opnieuw je buitenste stel kwijt. Ik heb dan een nieuw stel aangeknoopt. Het is makkelijker om met drie touwen tot boven te gaan. De takjes blijven dan makkelijker recht hangen.

De boom is klaar en ik kan nu een mooie plek voor hem vinden..DSCI3058DSCI3229

 

 

 

 

 

Natuurlijk kunnen nu ook onze gehaakte bloemen op de boom vastgezet worden. Samen met wat hulst wordt het een echte kerstboom.DSCI3127DSCI3105

 

 

 

 

Of wordt het een kleine boom met …… ?DSCI4796

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *