Nieuwsjaarskaartjes

dsci6721Dit jaar geen haakwerk voor de nieuwjaarskaartjes maar pluimpjes van allerlei vogels. Pluimpjes vind ik zo mooi en dus verzamel ik ze. Overal in huis kan je ze vinden. Dat zijn er na een tijdje dan ook behoorlijk wat. Maar mijn voorraad is nu geslonken. Met wat verf en een leuk kaartje zijn ze helemaal omgetoverd.

Werkwijze:

Natuurlijk is het verzamelen van pluimen de eerste taak. Hier in de tuin vind ik er nogal wat van de vele duiven die hier zitten. Sommige zijn groot, anderen zijn een stukje kleiner. Maar je kan ze zeker allemaal gebruiken. En dan heb je ook nog leuke kaartjes nodig om er aan te hangen. En hier brengt het “Book for Paper-lovers ” van Flow de oplossing.dsci6687dsci6689

 

 

 

 

 

Ik heb de pluimen met olieverf beschilderd. Nu is dat niet zo’n vertrouwd materiaal voor mij. Gelukkig had ik wat pluimpjes op overschot en kon ik wat uitproberen.
De olieverf zat in tubes maar dat werkte niet zo handig. Ik heb dan ook zo’n goedkoop, plastiek palet gebruikt om de kleuren wat te mengen. Fijne penseeltjes zijn ook handig. En dan heb ik er ook voor gekozen om het schilderwerk uiterst eenvoudig te houden. Met stipjes, vlakken en lijntjes geraak je al een heel eind verder.
Handig is het ook als je de pluimen op een vergiet kan laten drogen want je moet er wel rekening mee houden dat het drogen behoorlijk lang duurt.dsci6692dsci6693

 

 

 

 

En dan begint het schilderen. Dat is een heel leuk werkje dat goed opschiet. De kleuren heb ik gekozen in functie van de kleuren van de kaartjes. Zo was er een hele reeks roze, rode pluimpjes. En daarna volgde de reeks oker, gele pluimen. En tenslotte waren er ook wat groene en blauwe versieringen.
Op het vergiet kan alles drogen.dsci6698

 

 

 

 

Ik heb eerst een touwtje aan het kaartje geknoopt en dan pas de pluim vastgemaakt.dsci6724dsci6715dsci6718

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al mijn kaartjes zijn klaar. Nu nog schrijven en verzenden. Maar dat is voor 1 januari 2017!dsci6699

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *