Notenport

DSCI4036Begin juli is het ieder jaar weer tijd om te kijken naar de groene okkernoten. Als ze min of meer hun normale grootte bereikt hebben dan is het moment daar om notenport te maken. Daarvoor heb je groene noten nodig die nog makkelijk kunnen doorgesneden worden. Een vriendin had een recept gevonden waar oudere noten werden gebruikt. Zelf heb ik dit nog nooit zo uitgeprobeerd. Elk jaar opnieuw gebruik ik “julinoten” en ook dit jaar staat mijn fles klaar.

 

 

Ingrediënten:

DSCI3993–  3 liter rode wijn. Ik koop altijd de rode Sauvignon van de Wereldwinkel

–  450 suiker en ook die komt van de Wereldwinkel. Ik kies voor de rietsuiker

–  9 groene noten

–  0,210 liter zuivere alcohol

Werkwijze:

DSCI4024Ik begin met het goed afwassen en uitspoelen van mijn glazen bokaal. Het is belangrijk dat die ook goed afgesloten kan worden. En dan worden alle ingrediënten in de bokaal gedaan. De doorgesneden noten gaan er als eerste in. En dan volgt de suiker die overgoten wordt met de rode wijn. Als laatste volgt dan de alcohol. En dan wordt alles goed afgesloten. Even goed schudden en mijn notenport verhuist naar de kelder. Daar blijft hij een goeie 4 maanden in het donker staan. Af en toe als ik in de kelder kom zal ik alles wat mengen.
Voor de kersttijd kan de port dan gezeefd worden en in mooie flessen gegoten worden.
En dan is ook dit drankje klaar om van te genieten.

One thought on “Notenport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *