pesto van zevenblad

In “tuinadvies” vond ik een recept voor pesto maar deze keer gemaakt met de blaadjes van zevenblad. Nu had ik net wat “onkruid” zitten wieden maar helemaal lukt dat natuurlijk niet met zevenblad.DSCI5697 Maar daardoor had ik ook al wat later op het seizoen verse, kleine blaadjes. En die heb je nodig voor de pesto.
Zevenblad groeit altijd weelderig en soms probeer ik dit ijverig uit te roeien maar dat heb ik ondertussen al opgegeven. Gelukkig maar anders had ik die pesto niet kunnen maken.

De plant dankt zijn naam aan de zeven blaadjes waaruit het is opgebouwd. Nu is het zo dat die meestal wat vergroeien, zeker bij wat oudere planten. Maar af en toe staat er toch zo’n echt “zevenblad” in de tuin.DSCI5696
En nu gaan we aan de slag.

 

Ingrediënten:

  • 2 handen vol jonge zevenbladblaadjes
    dat is ongeveer 100gr
  • 200ml zonnebloemolie
  • 50gr pijnboompitten of walnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 50gr harde, oude kaas of Parmezaanse kaas
  • zout en peperDSCI5711

Werkwijze:

Je begint met het verzamelen van alle verschillende ingrediënten.DSCI5716
–  de blaadjes worden even geblancheerd en dan met koud water afgekoeld en op een handdoek te drogen gelegd.
–  alles wordt dan samen in een pot gedaan en gemixt tot een fijne moes.
–  en dan kan de pesto in potjes gedaan worden. Je kan eventueel wat extra olie bijgieten om het wat langer te bewaren.
–  alles een nachtje laten trekken

Dit recept komt uit het boek: “Verrukkelijk Onkruid” van D. Houbrechts.
Ondertussen zag ik ook een boek van Velt dat onze “onkruiden” bespreekt. Ook daar vind je recepten van zevenblad. En natuurlijk ook nog heel wat andere lekkere dingen.

DSCI5737

 

One thought on “pesto van zevenblad

  1. leuk, dat receptje om pesto te maken van zevenblad. In de tuin van onze schoonzoon kan het plantje ook bijna niet worden gerooid, want hoe meer je uittrekt hoe meer er groeien. Ik zal hem laten weten dat je er evengoed lekkere pesto van kan maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *