Poesjes op avontuur

Met deze zonnige dagen voelde ik me behoorlijk schuldig met mijn twee poesen die binnen moeten blijven. De twee zusjes blijven bang voor alle ongewone dingen en dan vluchten ze zo weg. Onder het bed is hun geliefde schuilplaats. Ze laten zich ook nog niet oppakken en dat lijkt me wel nodig als ze naar buiten gaan. Als er wat gebeurt moet ik ze toch naar binnen kunnen brengen. Nu ja, de vraag blijft ook of ik niet wat overbezorgd bent voor mijn meisjes.
Maar goed, ik heb een alternatief. Het platte dak is eigenlijk een groen dak en dat leek me een leuke tussenstap voor hen. Op een middag ging ik daar wat wieden en het kamerraam bleef dus open staan. Hun pootjes konden het groen verkennen.
Twee wat verbouwereerde maar toch nieuwsgierige poesjes kwamen kijken. Het werd druk op die vensterbank, wel te verstaan aan de binnenkant. Zo maar naar buiten in die grote onbekende wereld kan echt niet.

 

 

 

 

Violetta ging als eerste tot enige actie over.  Zo’n vensterbank moest eerst ernstig onderzocht worden. Maar dan volgt er  een moedige stap in die verse lucht. Wat is hier allemaal te zien!

 

 

 

 

En dan weer veilig naar binnen want gerust is ze natuurlijk niet. Maar de kwetterende vogels roepen hen weer naar het raam. Deze keer is het Fiorella die naar buiten komt. Als echte ornithologen wordt de koolmees bestudeerd. Of denken ze aan een extra stukje vlees?

 

 

 

 

 

Dan komt er toch wat beweging. Maar welke kant gaan ze nu op?

 

 

 

 

 

En dan gebeurt het: Fiootje valt min of meer uit het raam. Eerst enige verbijstering maar dan gaat ze al snel op verkenning. Heel voorzichtig en bijna sluipend wordt het groene dak betreden.
Ook de dakrand komt aan de beurt. Nu is het mijn beurt om wat angstig te worden. Poesje, moet je nu echt zo dicht bij de rand gaan staan? Kan jij van dit dak?

 

 

 

 

 

En Violetje? Die zit nog altijd op de vensterbank. Zal ik of toch liever niet? En voor deze keer kiest ze voor de veiligheid van het bekende.

 

 

 

 

Einde van het avontuur. Tijd voor een goeie dut om te bekomen van dit alles. Of moeten de meisjes hun uitstapje eerst uitgebreid bespreken?

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *