Rozebottels in overvloed

Vol bewondering kijk ik naar de rozebottels die zo mooi rood kleuren. Eigenlijk heb ik geen zin om te knippen maar sommige takken hangen echt in de weg. Al een tijdje loop ik er onderdoor en moet ik telkens bukken. Dus toch maar de snoeischaar bovengehaald.
Een krans wilde deze keer niet maken maar met wat druiventakken ging ik wel aan de slag. De rode lintjes gebruik ik om die takken aan elkaar te knopen.
En dan heb ik mijn takken wat in vorm gelegd.

Zo wil ik ze knopen. Met gewoon touw ben ik begonnen tot ik het gevoel had dat ze goed zaten. En dan zijn het de rode lintjes die de uiteindelijke vorm bepalen.

De takken met de bottels liggen klaar. Ik heb er de meeste blaadjes afgeknipt.

En dan begint het invlechten. Tussen de druiventakken is er voldoende ruimte om de takken met de bottels in te rijgen. En dat doe ik vanuit de twee kanten.

ik heb ook nog wat extra bundeltjes met bottels geknipt. Die geven plots heel wat meer kleur.

Als alles min of meer gevuld was ben ik mijn takken met de bottels toch ook gaan vastknopen met rode lintjes. Liggend bleef alles mooi op zijn plaats maar als ik de takken rechtop zette was het toch niet meer zo stevig.
En dan komen er ook nog wat extra korte bundels rozebottels bij. Met wat extra lintjes en wat knipwerk is het voor me klaar.

Dichter bij huis vinden de vogels nu wat extra kleurrijk voedsel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *