Sleutelbloemen aan de achterdeur

De bloembollen in de tuin staan nog niet in bloei maar met dit mooie lenteweer wilde ik toch wat bloemen in de buurt. Dus ben ik vijf potjes met sleutelbloemen gaan kopen. Die kunnen natuurlijk niet zomaar op de tuintafel gezet worden.
Ik ben op zoek gegaan naar een goeie schaal en wat extra tuinmateriaal dat ik kan gebruiken bij die potjes.
De schaal die ik gebruik is al wat verroest maar dat stoort niet echt. Het belangrijkste is dat het extra water kan wegvloeien.

De jonge pas uitgelopen takjes van de wilg kan ik misschien gebruiken. Ook wat afgevallen takken met korstmos raap ik op.

Schors vind ik ook.

Mijn vijf potjes zet ik in de schaal. Ik begin met rondom op te vullen met schors.

Als ik hiermee klaar ben vind ik toch dat er nog wat ontbreekt. De takken die ik verzameld heb passen er niet echt bij. Die kunnen misschien voor iets anders gebruikt worden.

De ” appeltjes ” van de sequoia brengen de oplossing. In de tuin vind ik er nog een paar van vorig jaar. Gelukkig is het park van Bethlehem vlakbij. En de meeste daarvan dragen een steeltje. Dat is handig om ze vast te zetten.

Mijn schaal is klaar. Nog even moet ik voorzichtig zijn. Deze gekochte sleutelbloemen kunnen niet tegen de vorst. Nog een paar nachten binnenhouden en dan vinden ze hun plekje op de tuintafel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *