Twee schriftjes voor de fietstocht

Guus gaat tijdens de grote vakantie een lange fietstocht maken. Samen met zijn papa willen ze naar de Provence fietsen. En daar is natuurlijk een nieuwe fiets voor nodig. Mooi is dat wel zo’n stevige fiets en dus werden de nodige foto’s gemaakt. Maar wat doe je dan met al die foto’s? Ik maakte er twee handige schriftjes van die mee op trektocht kunnen. Ik ben benieuwd naar het verslag van die fietsreis.

Werkwijze:

En dit heb je allemaal nodig om zo’n schriftjes  te maken:
kopieerpapier
hamer met een fijn nageltje
naald en draad
scherp mes
foto’s
meetlat en potlood

 

Het werkt makkelijk met gewoon kopieerpapier. . Die blaren heb ik dubbel gevouwen en ze dan in elkaar geschoven zodat ik de verschillende bundels bekom. En dit vond ik ook een handig formaat. Het is wel belangrijk dat je het papier dubbel kan vouwen zodat ze in het midden samen genaaid kunnen worden.

 

 

En dan komen de foto’s aan de beurt. Die waren afgeprint op gewoon kwarto – formaat en moesten dus een stukje kleiner worden. Het middenblad is één foto en dan heb ik er ook telkens nog een foto op een half blad aan toegevoegd.

 

 

 

Rond de bundel papieren komt dan een gekleurd schutblad en een wat soepel karton. Ik gebruik hier het karton dat ik tussen een stel nieuwe handdoeken vond. Alles wordt op dezelfde grootte gesneden en in de juiste volgorde in elkaar geschoven.

 

 

 

En dan begint het naaiwerk. Met een fijn nageltje heb ik drie gaten in het midden van de bundel geklopt. Je ziet hier mijn kartonnen buitenblad met de drie gaten. Eentje zit in het midden en de anderen op een tweetal cm van het midden. De plaats van die gaten hangt natuurlijk af van de grootte van je boekjes.
Met een stevige draad ga ik van de buitenkant door het middelste gat naar binnen.

 

 

 

 

Dan door het bovenste gat terug naar buiten. Dan volgt een grote steek naar onder en door dat onderste gat terug naar binnen. En van binnen uit terug naar buiten door het middelste gat. Je twee eindjes zitten dan aan de buitenkant en kunnen daar stevig geknoopt worden en bijgeknipt.

 

 

 

Als je zover bent worden de schriftjes bijgesneden. Even opmeten zodat alles haaks wordt gesneden. Ik heb er ook voor gezorgd dat beide schriftjes even groot zijn.

 

 

 

En dan komt de buitenbekleding rond de schriftjes. Ook hier nam ik een foto. De hoogte is net zo groot als de schriftjes. Voor de breedte tel je 2 maal anderhalve cm bij. Je legt de foto rond het schriftje en plooit aan beide voorzijden die anderhalve cm om. Die kan dan aan de binnenkant vastgelijmd worden. Die kleine omslag wordt dan ingelijmd en tegen het schutblad geplakt. Hier is het belangrijk dat je het boekje dicht doet zodat het papier voldoende lengte heeft. Alles even laten drogen je je werk is klaar.

 

 

 

 

En zo kunnen de twee schriftjes mee in de bagage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *