Wat hulp voor de sint

In mijn “voorraad ” tasjes had ik nog een gevlochten tasje zitten. Tijd om er wat mee te doen. Ik ben het gaan versieren met gehaakte bloemen. En zo werd het een  cadeautje van de goede Sint voor een leuke meid.

Werkwijze:

Ik ben vertrokken van het gevlochten tasje. Je kan natuurlijk ook zelf een stoffen tasje maken en dat gaan versieren. Afhankelijk van de leeftijd kan het dan iets helemaal anders worden dan wat je hier ziet.

 

 

De voering van de tas heb ik voorzichtig losgemaakt aan de binnenkant. Ook het kantje heb ik los gepruts, tenminste voor zover ik dat kom.

 

 

En dan komt natuurlijk het leukste werk: gehaakte bloemen verzamelen. Ik heb er ondertussen toch al wat dus dat ging vlot. Misschien moet je er eerst nog wat haken. Dan vind je op “Pinterest” zeker een heleboel voorbeelden. Of anders kan de bib ook een oplossing zijn.
Als je met stof werkt moet de kleur van je bloemen in functie van de stof gekozen worden. Met mijn rieten tasje kon ik natuurlijk vrij kiezen.

 

 

 

Met de kettingsteek zijn alle stelen van de bloemen genaaid. Maar eerst heb ik wat zitten zoeken naar een makkelijke manier om die draden vast te maken bij het begin. Ik heb dan gekozen voor een kraaltje waardoor ik gewoon mijn draad in de tas kon prikken en aantrekken.

 

 

 

 

 

Mijn naaidraad heb ik 4 dubbel genomen om de stelen wat volume te geven. Ze zijn ongeveer 20cm lang. Dat betekent dat mijn naaidraad oorspronkelijk ongeveer 6m lang is. Meestal was die wat te lang maar ik wilde vooral vermijden dat die tekort zou zijn. De steeltjes zijn genaaid met dezelfde draad als de gehaakte bloemen.

En zo zijn de stelen één voor één genaaid en heb ik met diezelfde draad ook direct de bloemen vastgezet. Al werkende merkte ik dat het goed is om eerst de bovenste bloemen vast te zetten. Zo moet je nooit onderdoor gaan met het naaiwerk.

 

 

Als alle bloemen op de tas genaaid zijn ziet het er zo uit.

 

 

 

 

Aan de binnenkant zie je de eindjes nog zitten. Als dit dan helemaal klaar is kan de voering weer voorzichtig aan de binnenkant tegen genaaid worden.

 

 

 

 

 

En zo is het werk van de Sint helemaal klaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *