Bij het eco-printen worden afdrukken van bladeren en bloemen op papier of eventueel stof afgedrukt. Hiervoor wordt het papier stevig samen gebonden en dan gedurende een tijdje gestoomd.
En dit gaan we toepassen zodat we mooie blaren krijgen die we dan kunnen bundelen tot een dagboek.

 

 

 

 

De eerste dag gaan we verven en printen. 
Als basismateriaal krijg je 10 aquarel papieren. Die worden dubbel gevouwen zodat je eigenlijk 10 katernen hebt die dan later aan elkaar worden genaaid. Die zijn ook vooraf gebeitst zodat ze makkelijk kleurstof opnemen. Je dan die blaren met wat thee kleuren zodat ze wat ouder lijken. En dan komen onze meegebrachte blaren en bloemen tussen dit papier te zitten. Er liggen ook wat bladzijdes klaar uit oude boeken. Ook die kunnen versierd worden met de bladeren. Alles gaat dan in de verfketel en wordt gedurende een tijdje  gestoomd.
En terwijl dit alles gaande is wordt er stof geverfd die dan kan gebruikt worden als kaft rond het boek. We werken met een wollen stof die wat vervilt is zodat er niets gaat rafelen. 
Die dag nemen we ook de tijd om te bespreken wat soort van dagboek je wil maken. Willen we er “geheime” zakjes in aanbrengen, een extra klein boekje, een omslagje, een stukje kant, borduurwerk ….. ?
Ook hoe de omslag vorm krijgt wordt die dag bekeken.

 

 

 

 

De 2de dag brengen we dan al het geprinte en geverfde materiaal samen en maken we een dagboek. Alles wordt in die 10 katernen samen gebracht en aan de omslag genaaid.

 

 

 

Al het basismateriaal zoals papier en stof is hier aanwezig. En dat is ook in de cursusprijs begrepen.
De bladeren en eventueel bloemen moet je echt zelf meebrengen. Bij de inschrijving krijg je ook een lijst van planten die makkelijk printen. 

 

Data:                                                                                      

Maandag 25 mei en 8 juni
of zaterdag 23 mei en 6 juni

We beginnen om 10 uur en eindigen om 16 uur
Een lunchpakket breng je zelf mee, thee en koffie is er altijd.

Corona zorgt voor uitstel. We zoeken naar een latere datum

Prijs:

Het cursusgeld bedraagt 120€. Na betaling van dit bedrag is de inschrijving in orde

Adres:

Wijgmaalsesteenweg 23
3020 Herent
016 207572

 


Inschrijven

Voor deze cursus kan je niet meer registreren