Een “genaaid” boek

Bij het boekbinden gaan we hier altijd werken met zelf gevouwen katernen.  Die kunnen dan met of zonder lijm bij elkaar gebracht worden.
Deze keer gaan we werken zonder lijm. En dit geeft heel wat creatieve mogelijkheden.
Je kan kiezen om de rug van het boek open te laten.DSCI4124 Het naaiwerk is dan zichtbaar en de twee buitenkanten met de kartons worden apart afgewerkt.

Bij de tweede mogelijkheid gaan we juist de rug helemaal bedekken. Je kan dan kiezen voor een groot stuk vilt, stof … dat het hele boek bedekt. Of je kiest er voor om alleen de rug en een stukje van de kartons te bedekken.DSCI4128

 

Tijdens de eerste les gaan we de katernen vouwen zodat ze kunnen geperst worden en bespreken we de vele mogelijkheden voor onze buitenbekleding van het boek. Het is dan ook leuk dat je wat materiaal meebrengt. Stof, stukken vilt of bont, kraaltjes, linten en kantjes ….. . Heel veel is er bruikbaar.

En dan volgt het maken van de buitenbekleding tijdens de volgende les.
Daarna wordt alles bij elkaar gebracht zodat je naar huis kan gaan met een uniek boek.

 

Data:
dinsdagavond 3, 10 en 17 mei
of
maandagnamiddag 2 mei en maandag 9 mei  de ganse dag

Prijs:
70€
Hierin is het basismateriaal voor de binding inbegrepen. Het papier voor de katernen en het karton liggen dus klaar. Het materiaal voor de buitenbekleding breng je zelf mee

Voor de avondcursus starten we om 19u30 en werken door tot 22uur.
Maandagnamiddag beginnen we om 13u30 en gaan door tot 16uur. Voor maandagmorgen is dat 10uur en ook dan stoppen we om 16uur.

Adres:
Wijgmaalsesteenweg 23
3020 Herent


Inschrijven

Voor deze cursus kan je niet meer registreren