Een vilten kerstkrans

dsci8113Vertrekkende van gekaarde schapenwol of viltwol gaan we een krans maken. En die krans gaan we dan versieren met gehaakte bloemen. Ons eerste werk is het klaarmaken van onze strengen wol. Die worden stevig ingepakt omdat ze daarna in de wasmachine gaan om te vervilten.
De bloemen gaan we haken met zuivere wol. Het is de bedoeling dat ook zij samen met de wol in de machine gestopt worden.

 

De eerste dag maken we onze wol klaar voor de wasmachine. En ondertussen beginnen we ook te haken. Het aantal bloemen dat je wil gebruiken om de krans te versieren kan je natuurlijk zelf kiezen. Heel wat patronen liggen klaar en hieruit kan je dan je keuze maken.dsci8056

 

 

Het vervilten van de schapenwol en de gehaakte bloemen in de wasmachine doet iedereen thuis. Dat gaat erg makkelijk met een wasprogramma op 60°.

En dan hebben we nog een halve dag om de strengen wol te binden en onze bloemen op de krans te naaien.

Wie zelf gewassen en gekaarde schapenwol heeft kan die zeker meebrengen. Je hebt zo’n 700 gr nodig. Ook 700 gram viltwol is prima. Als je zelf geen wol hebt dan kan je die hier eventueel witte schapenwol kopen voor 15€.
De zuivere wol voor het haken breng je zelf mee.

Maar natuurlijk kan je ook met gekleurde schapenwol werken. Die kan je zelf verven zoals ik deed met afgevallen notenblad. Je kan ook erg mooi gekleurde viltwol kopen. Voor het haken van de gekleurde bloemen gebruikte ik linnen draad. Die bloemen zijn dan ook niet in de wasmachine gegaan.

 

 

 

 

 

Na de inschrijving krijg je nog een  mail met wat meer informatie van wat er nodig is.dsci8094dsci8097

 

 

 

 

 

Data:

Zaterdag 9 november van 10 tot 16 uur en zaterdag 23 november van 13 tot 16 uur

Prijs:

Het cursusgeld bedraagt 65€. Hierin is het materiaal niet begrepen.
De inschrijving is pas definitief als het cursusgeld betaald is.
Thee en koffie is er altijd. Een lunchpakket breng je zelf mee

Adres:

Wijgmaalsesteenweg 23
3020 Herent


Inschrijven

Voor deze cursus kan je niet meer registreren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *