Weven op takken

Weven op takken geeft heel wat mogelijkheden.
Je vertrekpunt is natuurlijk een vertakte tak. En die kan zwaar en groot zijn zodat je stevig en wat dikker materiaal kan gebruiken voor je weefwerk. Maar je kan ook erg fijn gaan werken en dan begin je met een klein takje. Je merkt het, de keuze van je tak is belangrijk.

Hier zie je drie verschillende takken die met hetzelfde materiaal zijn geweven. Alle drie zijn ze toch erg verschillend geworden.

 

 

 

 

Weven op een klein takje is alweer iets heel anders. Dit weefwerk is maar een zestal centimeter groot. Dit werk kan je eventueel aan een touwtje hangen en als ketting gebruiken. Mooi natuurlijk ook als je er verschillende naast elkaar kan hangen.

 

 

Ook op een tak met verschillende splitsingen kan je werken. Het weefmateriaal kan erg gelijkend zijn of je kan juist gaan kiezen voor contrasten.

 

 

 

 

 

Dit zijn enkele beelden van bruikbare takken. Een stevige en wat dikke tak geeft een robuuster weefwerk. Een grillige tak heeft natuurlijk iets aparts en sterk vertakte takken kunnen dan weer verschillend geweven worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Data:

Zaterdag 12 oktober
of maandag 14 oktober
We beginnen om 10uur en gaan door tot 16uur
Een lunchpakket breng je mee, thee en koffie is er altijd

Prijs:

De cursus kost 45€.
Het materiaal breng je zelf mee. Moest er iemand een probleem hebben om een tak te vinden dan kan je altijd contact opnemen. We zoeken dan een oplossing. Het is goed dat je verschillende soorten draad voorhanden hebt. Dat maakt de keuzemogelijkheden altijd groter. Dunne en dikke draden zijn prima. Ook reliëfdraden kunnen een mooi effect geven.

Adres:

Wijgmaalsesteenweg 23
3020 Herent

 

 

 

 

 

 

 

 


Inschrijven

Voor deze cursus kan je niet meer registreren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *