Een kruidenkaars

De typische geur van Kerst en Nieuwjaar is aan het verdwijnen. Het dennengroen is opgeruimd en de geur van kaneel is er niet meer. En dat mis is toch altijd een beetje. Misschien is deze kruidenkaars de oplossing.
Terwijl ik deze blog zit te maken ben ik omringd met de zachte geur van citroen. Rozemarijn komt er nog niet door. Toch wat meer geduld hebben?

Zo kruidenkaars is snel gemaakt en het meeste kom je wel tegen in de keuken. Het begint met een bokaal. Ik heb er één genomen met een deksel zodat ik die ook kan afsluiten als het kaarsje is opgebrand. Hierin komt een glazen theelichthouder met kaarsje en daarrond komen dan je kruiden en vruchten.

Als eerste ben ik begonnen met de gedroogde rozemarijn. Ik heb hem wat fijn gemaakt met de stamper zodat de etherische olie in de blaadjes wat makkelijker kan loskomen. En dan heb ik de citroen in kleine stukjes gesneden.

Alles staat klaar en dan kan het vullen beginnen.

Tijd om het water toe te voegen. Ik gebruik warm water zodat het opwarmen door de kaars wat sneller gaat. De kruiden en de citroen kunnen nu drijven in het water.

Als het kaarsje wordt aangestoken gaat het water hierrond verder opwarmen en zo kan de geur vrijkomen. Vind je dit zelf niet sterk genoeg dan kan er altijd wat extra etherische olie toegevoegd worden. Ik heb dus mijn citroen en rozemarijn klaarstaan. Hier kan eventueel nog wat tijm bijgevoegd worden.
Andere geurcombinaties zijn bv sinaasappel, mandarijn en kaneel. Ook lavendel en sinaasappel geurt heerlijk.
En in de zomer kan je kiezen voor andere vruchten en kruiden. Allerlei citrusvruchten samen met munt brengen een frisse geur.

Tijd om te genieten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *