Een vilten ketting

dsci8287Een paar weken geleden ging ik in de wasmachine vilten. Dit leek me een goed moment om ook eens te proberen of het lukt om een gevilte halsketting te maken. Het werd een boeiend experiment dat zeker nieuwe mogelijkheden geeft. Ik ben blij met dit eerste resultaat maar ga zeker ook nog eens proberen met andere wol, deze keer hele dunne.

Werkwijze:

Ik ben begonnen met het haken van een lange ketting met losse. Die werd alles samen 2m30 lang. Ik haakte met dikke wol en een haaknaald nr 8. De ketting heb ik dan gesloten en ben dan verder blijven haken met halve vaste tot ik helemaal rond vast. Opnieuw heb ik mijn toer gesloten. En dan zijn de eindjes draad ingestopt.dsci6757dsci6792

 

 

 

 

Tijd om deze ketting in de wasmachine te vervilten. Ze draaide een gewone wasbeurt op 60°. Ik hield een ketting van 80cm over.
Ik heb de ketting dan voor me gelegd en ben wat lussen gaan leggen. Hier zijn wat extra touwtjes gebruikt zodat het overhaken  makkelijker werd. Je bent natuurlijk helemaal vrij om dit zeer eenvoudig te houden of toch wat meer lussen te leggendsci6801-1dsci6815.

 

 

 

 

 

Het haakwerk was nu helemaal klaar.dsci6818dsci6820

 

 

 

 

Toch had ik het gevoel dat ik wat miste. Eerst ben ik gaan borduren maar dat beviel me niet erg. Dus losgemaakt en wat kraaltjes gezocht. Ik heb er verschillende soorten bij elkaar gelegd maar uiteindelijk gebruikte ik er maar één.dsci8266

 

Ook hier heb ik de kralen op verschillende plaatsen gelegd toch het goed voor me voelde. Met borduurgaren zijn die dan vastgezet.

 

 

dsci8290En hier zie je het eindresultaat. Voor mij is dit een begin maar het vraagt nog wat zoeken om de “perfecte” gevilte ketting te maken. Als iemand dit ook wil uitproberen zou het leuk zijn om al onze resultaten samen te leggen. Benieuwd wat het kan worden!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *