Pesto met daslook

dsci7558Al enige jaren staat er daslook in de tuin. Van een vriendin kreeg ik een hele doos plantjes en telkens weer bewonder ik in het vroeger voorjaar die mooie witte bloemen. Meer gebeurde er eigenlijk niet mee. Maar dit jaar werd het anders.  Samen met een pakje mooi geknipte blaren kreeg ik plots ook een recept voor pesto erbij. En dat ben ik natuurlijk gaan uitproberen. Makkelijk te maken en heerlijk van smaak!

Het is toch ook goed om weten dat dit een beschermde plant is hier in België. Plukken in het wild mag dus niet.

 

Werkwijze:

dsci7564Benodigdheden:

olijfolie
geroosterde pijnboompitten
blaadjes van de daslook
zout en peper

Dit zijn de basis ingrediënten voor de pesto.
We beginnen met zorgvuldig de blaadjes van de daslook te wassen en daarna worden ze droog gedept met een keukenhanddoek.
Daarna worden de blaren in kleine stukjes gesneden.dsci7574dsci7578

 

 

 

 

 

dsci7577De pijnboompitten worden geroosterd. De hoeveelheid die je neemt hangt natuurlijk samen met het aantal blaren van de daslook. Ik probeer half om half te doen. Die pitten worden dan  grof gemaald. Ik gebruik hiervoor de vijzel en stamper.

 

 

En dan wordt alles in een beker of bokaal gedaan samen met wat zout en peper. Heel langzaam ga je dan wat olijfolie toevoegen. Het mengsel wordt dan grof gemixt tot een smeuïge massa. Als het nodig is kan je nog altijd wat extra olie toevoegen maar het is zeker de bedoeling dat het mengsel stevig blijft.dsci7580

 

Ik ben hier gestopt met de bereiding van mijn pesto.
Voor de liefhebbers kan er nog wat Parmezaanse kaas toegevoegd worden.
Je kan je mengsel ook nog verrijken met gedroogde tomaten, wat look of peterselie.dsci7560

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *