Bladeren met een extra kleurtje

Vorig jaar had ik voor de kersttafel grote esdoornbladeren gedroogd. Wat gouden stippen maakten hen feestelijk. Dit jaar ben ik ook andere vormen gaan beschilderen. Ik kan ze gebruiken om een pakje extra te versieren, rond de kaarsen te leggen of zomaar ergens in huis vinden ze een plekje. Kleine blaadjes kunnen misschien in de kerstboom.

Ik werkte met twee kleuren. Gebroken wit geeft een goed contrast. Goud maakt het meer feestelijk. Natuurlijk zijn ook andere kleuren leuk om te gebruiken.

Dit zijn de blaren van de amberboom. Je kan ze vinden in verschillende herfsttinten.

De blaadjes van mijn canadapopulier horen er natuurlijk ook bij. En ik merk dat ik heel graag stipjes zet. Het versieren kan uiteraard ook heel wat drukker.

Esdoorn met zijn mooi gekarteld blad is natuurlijk mooi om wat kleur te geven.

En dan komt het goud voor de bladeren van de tulpenboom. Die hebben zo’n aparte vorm. Goud hoort hier wel bij.

En dit is mijn verzameling. Heel wat mogelijkheden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *