Dit wordt vakantiewerk

Wat is er beter dan gedurende de zomermaanden op een rustige plaats te borduren. Ik heb mijn plekje al ingericht. Nu nog het borduurwerk.
Vorig jaar heb ik zitten eco-printen op oude dekens. En één van die stukken wil ik nu graag gebruiken voor mijn borduurwerk.

Vol enthousiasme ben ik begonnen maar ik realiseerde me vlug dat dit een werk ging worden van lange adem. Deze zomer is dus gereserveerd. Bij het printen gebruikte ik naast bladeren ook dunne schijfjes van paarse wortelen. Vandaar dat ik die mooie rondjes bekom.

Je kan natuurlijk op heel wat stoffen borduren. Zo zijn stoffen met bloemen prima om bloemen extra te versieren. Maar ook effen stoffen geven heel wat mogelijkheden. Hier kan je helemaal vrij je kleuren kiezen. Ik blijf eerder in de paarse tinten. Naast dunne draad heb ik ook dikkere breiwol klaarliggen.

En met de Franse knoop, één van mijn favoriete borduursteken, kan je die rondjes mooi geheel of gedeeltelijk opvullen.

Ik hoop dat ik je helemaal enthousiast heb gemaakt voor een zomer vol borduurwerk. Zonder regels vrij borduren is een prima zomers werkje. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *