Een versierde achterdeur

In de tuin is altijd wel wat te vinden dat mooi droogt. Ik had nog een rest van het geknipte gras en daarnaast waren er ook nog gedroogde zaden. Genoeg materiaal om wat met de achterdeur te doen.
Ik ben dus op zoek gegaan naar een mooie tak waar dit alles kon aangehangen worden.

Een bundel grassen heb ik samen geknoopt. Het groene touw is een paar keer dubbel genomen en vastgezet. Al vlechtend ben ik zo naar onder gegaan.

Daar is alles geknoopt en de draad is lang genoeg gelaten zodat de bundel ook aan mijn tak kon gehangen worden.
Vier bundels maakte ik zo.En dan knipte ik wat zaden. De Cornuszaadjes zijn nu nog groen maar ze zullen snel verkleuren. Het lijken wel papieren vruchtjes van de iris (???). Ook zij vinden hun plekje aan de tak nadat alles een groen touwtje kreeg.

Zo ziet mijn tak er nu uit.

En dan ben ik wat bandjes gaan vlechten. Ik verzamelde wat verdroogde blaren van de narcis. Ook met de droge stengels van de tulpen ga ik het proberen. Dit alles wordt eerst een tijdje in warm water gestoken zodat ze soepel worden.
Een verzameling groene lintjes heb ik ook bij de hand.

Mijn eerste bandje vlecht ik met 6 draden, één fijn groen lintje en vijf geweekte narcisbladeren. De 6 draden worden vastgeknoopt en ik probeer mijn lintje aan de buitenkant te hebben.

En dan begint het vlechten. Ik begin met mijn lintje aan de linkse kant. Op en neer gaat die naar de andere kant. Eerst over het eerste blad en dan onder en zo verder.
Dan neem ik opnieuw links mijn 1ste narcisblad. Dat begint ook over, onder en uiteindelijk ook over het lintje. Dat lintje heb ik ondertussen naar onder geplooid zodat het nu als stengel kan mee gevlochten worden.

De 3de inslag loopt op dezelfde manier van links naar rechts. Opnieuw is de 2de inslag naar onder geplooid zodat je er over kan vlechten.
En zo gaat het verder.

Mijn vlecht is niet zo lang geworden. Als snel brak één van de bladeren en dat betekende het einde. Met mijn lintje heb ik dan alles onderaan geknoopt en ook deze streng is klaar om aan de tak te hangen.

En dan maakte ik nog een bandje met 8 draden. Hiervoor gebruikte ik hetzelfde materiaal. Alleen het lintje kreeg een andere kleur.
Eén groen lintje en 7 narcisbladeren worden samen geknoopt.

Het vlechten gaat eigenlijk helemaal zoals met de vorige streng. Ook hier begin ik met mijn lintje als eerste inslag. En dan volgt mijn eerste blad.

En dan maar verder vlechten.

Mijn bandjes kunnen zo opgehangen worden.

Het vlechten met de tulpenstengels is me niet gelukt. Zij bleven te stug om ze goed te leggen. Ik maakte dan maar een drievlecht. Zo kan er toch ook wat tulp aan de tak.

Ook wat groene vlierbesjes heb ik geknoopt.

Een zomer lang kan ik nu genieten van wat vruchten en zaadjes uit de tuin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *