Allemaal zaden

Het seizoen van de rozebottels is terug aangebroken. En meestal versier ik dan een krans met ranken met de bottels. Dit jaar had ik echter ook zaden van Catalpa liggen. En misschien kan dit een mooie combinatie worden. 
De zaden van de Catalpa zijn verzameld na een snoeibeurt van zo’n boom.  Als ik ze raapte waren ze nog mooi groen maar na een paar dagen beginnen ze te verkleuren. Het heldere rood van de bottels contrasteert mooi met de verkleurende zaden. En alle bindwerk gebeurt met rood katoen.
Hiermee ben ik dan begonnen.

 

 

 

 

 

De zaden van de Catalpa zitten met verschillenden aan elkaar vast. Dat maakt het ophangen straks makkelijker.
Mijn katoen heb ik voorgesneden. Ik gebruik stukjes van een 60cm. Die neem ik dubbel om de bottels rond het zaad vast te knopen. Ook de bottels zijn kort geknipt.

 

 

 

 

En dan begint het knopen. Met dubbele draad worden de rozebottels één voor één aan de zaden geknoopt. Ik leg de zaden  ook altijd naast elkaar op de grond want zo kan ik makkelijk een overzicht houden. Ik vind het het mooist als de bottels wat verspreid over de zaden verdeeld zijn.

 

 

 

 

 

En dan worden de zaden vastgebonden op de stok. Ook dat was even zoeken. Je kan ze gewoon naast elkaar leggen maar ik heb ze wat gebundeld.

En zo hangen mijn zaden aan de achterdeur. De meesjes kunnen ze nu de bottels verder opeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *