Een bloemenkrans

DSCI5828Door het vele haken heb ik ondertussen al een hele verzameling bloemen. In alle kleuren en maten vind je ze hier in huis. En toen zag ik een foto van een bloemenkrans. Allerlei bloemen kregen een vaste plek op een stevige kartonnen krans. Ik was snel aan het werk!

 

Werkwijze:

Deze krans vraagt een hele boel gehaakte bloemen. Het is leuk als de kleuren wat bij elkaar gaan en ook verschillende structuren maakt het geheel wat rijker. Mijn bloemen zijn allemaal in één kleur gehaakt maar ook daar kan je heel wat variatie aanbrengen.
Op een wit blad ben ik wat gaan schikken. Zo zie je direct hoe groot je krans kan worden en je merkt ook snel als er wat ontbreekt. Het is mooi als verschillende types van bloemen verschillende keren terugkomen. Ook de kleuren vragen herhaling.
Als het er goed uitziet is het tijd om draadjes in te stoppen.DSCI5767DSCI5818

 

 

 

En dan heb ik een cirkel uitgesneden in karton. Ik heb hiervoor een stevige doos genomen en verschillende stukken aan elkaar geplakt. Mijn cirkel heeft een diameter van 32 – 34 cm. Je kan natuurlijk kleiner of groter gaan. Ik merkte dat de gekleurde kant soms zichtbaar was dus heb ik er nog een cirkel van stevig wit papier overgeplakt.
Alle bloemen komen nu op de echte achtergrond en opnieuw wordt het kijken of je alles goed vindt. Ik kijk dan vooral naar de kleurverdeling en de verspreiding van de bloemen met wat meer reliëf. Dit vraagt echt de nodige aandacht.DSCI5822

 

 

 

Dan begint het plakwerk. Eerst komt het lint aan bod. En dan volgen de bloemen.DSCI5825DSCI5823

 

 

 

 

 

Als alles vastzit heb ik mijn krans nog eens kritisch bekeken. Ik had ook wat extra kleine bloemen voorzien om wat gaten op te vullen. En die waren wel nodig.DSCI5826

 

 

 

En dan heb ik een mooie plek gezocht om mijn krans op te hangen.DSCI5828

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *