Een extraatje voor de kersttafel

Dit jaar wil ik de kersttafel extra versieren. Mijn papieren kerstboompjes die ik wil maken krijgen een houten steun.
En dus ben ik op zoek gegaan naar dunne en ook wat dikkere takken. Ik weet eigenlijk nog niet zo goed hoe ik dit verder ga uitwerken. Ik ben maar beginnen zagen en dan kijk ik wat ik kan gebruiken.

Een oud boek heb ik nodig. Je kan natuurlijk ook mooi gekleurd papier gebruiken. Alle wat steviger papier is bruikbaar. En ook dunne ijzerdraad om mijn boom te vormen ligt klaar. En dan ben ik wat gaan tekenen. Verschillende bomen verschijnen op het papier maar met deze vorm ga ik beginnen.

Ik maak ze in twee verschillende groottes.

Die vormen worden op een plankje geplakt. En dan ga ik de vorm aanduiden met nageltjes. Ik heb ze net aan de binnenkant van mijn boom geklopt. Daarrond ga ik dan mijn ijzerdraad leggen. Die komt strak rond de nageltjes.
Als je de ijzerdraad helemaal niet wil zien is het goed om je papieren vorm echt wat groter te maken. Ikzelf heb er niet zo naar gekeken. Je ziet de draad dus regelmatig.

Deze vorm kan je makkelijk losmaken door de beide uiteinden even los te maken. Zo ontstaat er ruimte en kan je de draad eenvoudig opheffen. Op de plaats van de “stam” draai je de beide uiteinden strak over elkaar.

En dan wordt het papieren boompje geplakt.
Eerst ga je wat lijm op het onderste papier doen. Daarop wordt de ijzerdraad vastgezet. Ook het 2de boompje wordt aan de rand gelijmd en komt er bovenop. Stevig aandrukken en dan onder gewicht laten drogen.

Nu komen er nog twee boompjes bij.

Al mijn bomen zijn nu klaar. Zij komen nu in de “stammetjes”. Dus eerst moeten er gaten geboord worden.

Ook met extra versiering kan het.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *