Een gaatje stoppen

Alweer had ik een wollen  trui met een gaatje. Bloemen had ik al eens geborduurd maar nu wilde ik graag wat anders proberen. En het werden kleine stukjes stof die ik op de trui naaide. Ik vind het behoorlijk spannend om dit uit te proberen. En als ik eerlijk ben weet ik nog niet zo goed of ik het echt mooi vind. Dat zal ik maar merken als ik deze trui opnieuw ga aantrekken.

Werkwijze:

Ik ben natuurlijk vertrokken van mijn trui met dat gaatje. En dan werd het zoeken naar restjes stof die goed pasten bij de trui.

 

 

 

 

Zoeken naar passend  borduurgaren was de volgende stap. En dit is het dan geworden.

 

 

 

 

 

Ik ben begonnen met het kleine stukje stof over het gaatje te spelden. Om makkelijk te borduren heb ik er ook een borduurring bij gehaald.

 

 

 

 

 

Met de stiksteek is de stof op de trui genaaid. Ik ben aan de goeie kant begonnen en heb mijn eindje draad gewoon laten hangen. Als alles klaar was heb ik die eindjes wat bijgeknipt. Dit stukje stof is met dubbele draad vastgenaaid.

 

 

 

 

Met vijf rijen zit de stof vast.

 

 

 

 

Omdat ik geheel toch wat weinig vond ben ik nog drie andere stukken stof gaan opnaaien. Deze keer heb ik met enkele draad gewerkt. Ook hier weer is de stof met vijf rijen opgenaaid.

 

 

 

 

 

Mijn trui is klaar. Benieuwd of ik hem nu ook ga dragen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *