Een handig zakje

DSCI6194Natuurlijk wil ik jullie graag enthousiast maken voor de cursus “met bonte kleurtjes haken” maar ik had ook een andere reden om zo’n zakje te haken.
Een paar maand geleden ben ik één van mijn lievelingskettingen kwijt geraakt. Ergens had ik die veilig opgeborgen maar kon me absoluut niet meer herinneren waar. En dan op een dag heb ik ze terug gevonden op een onmogelijke plek. Nu heb ik een mooi zakje om altijd bij de hand te hebben.

Werkwijze:
Ik ben vertrokken van een hele klassieke Granny Square telkens met twee stokjes te haken. Het haakschema is makkelijk te volgen. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een andere “square”, als die maar vierkant is. Kleurtjes gezocht en begonnen!DSCI6222DSCI6094

 

 

 

 

Ik heb vijf rijen van de square gehaakt en dan heb ik er nog een extra groene toer bijgevoegd zodat mijn vierkanten de juiste grootte hadden. Die grootte bepaal je natuurlijk zelf in functie van het gebruik van je zakje. Als mijn vier squares klaar zijn heb ik ze netjes opgespannen op de strijkplank. Dat maakt het toenaaien achteraf een stuk makkelijker.DSCI6167DSCI6101

 

 

 

Tijd om de draadjes in te stoppen en de vierkanten ook aan elkaar te naaien. Ik heb twee draden lang laten hangen en die kan ik later nog gebruiken.DSCI6175DSCI6177

 

 

 

 

En dan komt de voering. Ik heb de zoompjes gestreken en dan de lap netjes op de binnenkant van mijn vierkanten genaaid.DSCI6182DSCI6185

 

 

Dan worden de vierkanten toegeplooid en genaai zodat je een zakje bekomt. Nu nog een knoopje aannaaien en alles is klaar. DSCI6198DSCI6187

 

DSCI6193

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *