Een herfstkrans van bladeren

Volop zijn die mooie, zacht gekleurde herfstbladeren nu te rapen. Twee jaar geleden had ik een voorraadje van die bladeren in een glycerine bad gelegd. Ze blijven dan goed soepel en je kan ze zo makkelijk verwerken. Dit jaar maak ik hiermee een krans.

Misschien kan je dit ook doen met verse herfstbladeren maar ik vermoed dat die snel gaan omkrullen als ze nog niet echt helemaal droog zijn.
Je hebt ook een stevige ondergrond nodig. Eigenlijk is licht karton perfect maar dat vond ik nergens in huis. Een stalenboek van behangpapier was er wel. Vier lagen op elkaar zou het waarschijnlijk wel doen.
Met wat knipwerk en lijm had ik mijn ondergrond.

Natuurlijk is het wat zoeken hoe je die bladeren gaat schikken. Ik heb een paar schikkingen uitgeprobeerd. Je kan snel je bladeren op verschillende manieren op de ondergrond leggen en kijken wat je het beste bevalt. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om de bladeren per soort in de kring te leggen. Dat maakt het geheel wat rustiger.
Soms is het handig om tussendoor een foto te nemen. Zo kan je altijd teruggaan naar een mooie schikking.

Mijn eerste laag bestaat uit notenblaren. Zo had ik ook direct de onderkant van de krans bedekt. Met het lijmpistool worden de bladeren één voor één op de ondergrond gelegd.

Mijn 2de laag wordt gevormd door de bladeren van de esdoorn.

Kersenbladeren brengen wat meer kleur.

En dan volgen de bladeren van de amberboom. Vorm en kleur zijn sprekend.

En dan heb ik wat getwijfeld of ik zou stoppen of niet. Ik heb toch nog een paar kleine berkenblaadjes toegevoegd.

Tijd om een goed plekje voor de krans te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *