Een jasje voor een vaas

Af en toe mis ik de juiste vaas. In de kast staan er wel wat maar ik zie ze niet allemaal  even graag. Zo staat er een handige tulpenvaas die ik niet echt mooi vind. Tijd voor enige verandering. Met de resten van het snoeihout maak ik een nieuw jasje voor de vaas.

 

 

 

 

Geel touw lijkt me wel goed voor deze lente. Het is gewoon haakkatoen dat ik hier gebruik.En dan wordt het knippen, allemaal takjes op dezelfde lengte.

 

 

 

 

Mijn touw neem ik dubbel. Ik heb die ook behoorlijk lang genomen want aanknopen onderweg is niet zo handig.
Al twijnend schuif ik er telkens een stokje bij. En zo ga ik door tot ik een stukje gedaan heb.

 

 

 

 

Het leek me wel mooi om verschillende rijen te twijnen. De onderste heb ik ook met dubbele draad gemaakt. Ik doe telkens een 10 tal cm en dan vul ik de andere rijen aan. Ik leg even een klein knoopje en dan kan ik overgaan naar de volgende rij.

 

 

 

 

 

Als de juiste breedte bereikt is eindig ik met een dubbele knoop.

 

 

 

 

En dan kan de cirkel gesloten worden. Het is wel belangrijk dat je wat strak werkt. De draden worden wat ingevlochten en dan terug geknoopt.

 

 

 

 

En zo staat het dan rond de vaas.

 

 

 

 

De eindjes kunnen dan naar binnen gehaald en afgeknipt worden.

 

 

 

 

 

 

 

En ik heb een nieuwe vaas!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *