Een mooie plek voor mijn kaartjes

Ik vind het wel leuk om mijn kerst- en verjaardagskaartjes een tijdje bij te houden. Graag wil ik ze ook kunnen zien. Eerst vinden ze een plaatsje op de schouw maar daar wordt het snel wat druk. En toen bracht Pinterest de oplossing. Met ijzerdraad heb ik een figuur van een engel gelegd en vastgemaakt aan een steen. Zo kan ik nu kiezen waar de kaartjes een plek krijgen.

En hier volgt het lijstje van wat je nodig hebt. Ik ben begonnen met een tekening. Hierin ben je natuurlijk heel erg vrij. Ik maakte een tekening van een engel maar ook een dier, een bloem …. heel veel is er mogelijk. Die tekening plak je op een plankje waar nagels in geklopt kunnen worden. Ik ben ook begonnen met kleine gordijnringen voor het hoofd maar dat werkte niet. Mijn tekening is vrij groot. Voor kleine kaartjes kan dit kleiner worden natuurlijk.

Dan heb je ook ijzerdraad nodig. Die van mij was niet zo dik dus heb ik de draad dubbel genomen. Hele dunne draad is nodig om het hoofdje en het hartje stevig vast te zetten. Fijne tangen zijn ook handig. En natuurlijk de stenen niet vergeten.

Je begint met het inkloppen van de nagels. Die moeten rond de hele tekening komen zodat je de vorm kan blijven behouden als je de draad legt. Die nagels moeten stevig ingeklopt worden. Regelmatig kwamen die bij me los dus blijft de hamer altijd binnen handbereik.
Om mijn tekening te leggen had ik ongeveer 2m nodig. Dat werden dus 2 stukken van 2m die wat in elkaar gedraaid zijn. Ik begin vanuit het midden met dat werkje. En zo kan je naar de twee kanten gaan.

En dan begint het leggen van de draad. Ik begin onderaan in het midden en laat daar een goeie 60cm over. Dat is goed ruim zodat ook een dikkere steen kan gebruikt worden. Dan ga ik langs links naar boven, rond het hoofd en terug naar beneden. Als je terug in het midden komt leg je de draad rond het hartje en de rest blijft dan onderaan hangen.

Voorzichtig kan dan de draad van de nagels gehaald worden. Het hoofd en het hartje worden dan met een fijne draad vastgezet. En als je zover bent dan kan je eventueel alles wat vlak kloppen met een stevige hamer. Ik gebruik hiervoor wat afvalhout want bij het kloppen komt de afdruk in het hout terecht.

En dan is je vorm eigenlijk klaar. Tijd om het nu vast te zetten met de steen.


Je eindjes van de draad draai je rond de steen. Ik probeer de eindjes langs de onderkant te hebben. En daar plak ik dan stevige tape op zodat het veilig is.

Tijd nu om de kaartjes een plek te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *