Een potje vol capucientjes

DSCI4539Met wat heimwee zie ik die heerlijke zomer overgaan in de herfst. Toch probeer ik nog gauw een beetje van die overvloed bij te houden. En dat doe ik met de bloemen van de capucientjes of Oost-Indische kers zoals de plant officieel heet.
In een Frans tijdschrift vond ik een recept om die bloemen op te leggen in azijn. Ook voor mij is dit een “probeersel” maar al die mooie kleuren samen is het verzamelen zeker waard.DSCI4534

Werkwijze:

Ingrediënten:

Wijnazijn of azijn van cider
Bloementjes van de capucientjes
een sjalot
een teentje knoflook
een paar peperbolletjes

Als we al onze ingrediënten verzameld hebben kunnen we aan het werk gaan. Een goed afsluitbare pot vullen we met onze bloemen. Die pot had ik vooraf grondig gewassen en gespoeld in kokend water. DSCI4538DSCI4556

 

 

En dan gieten  we voorzichtig onze wijnazijn hierbij. Ik had er staan van rode wijn en die gebruikte ik dus. Natuurlijk is wijnazijn van witte wijn mooier omdat je dan die zachte verkleuring van de bloemen kan volgen.

Tijd nu om het fijn gesnipperde sjalotje en de knoflook bij te voegen. Ook de peper kan nu in de pot.DSCI4557DSCI4560

 

 

 

 

 

Ik vulde de pot dan verder met de wijnazijn zodat alles onder komt te staan.

De pot stevig afsluiten en alles gedurende twee maanden laten macereren, gewoon laten weken dus op een droge, frisse plaats. En dan kan het mengsel gefilterd worden en in een mooi flesje overgegoten worden.

Ik ben wel heel benieuwd naar het resultaat!DSCI4562

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *