Een zomerse ketting

DSCI3927Met dit heerlijk warme weer leek het me goed om iets vrolijks en zomers te maken. Het is een groene “blaadjes”ketting geworden. Maar als die helemaal klaar was ben ik toch wat gaan twijfelen. Waar ik oorspronkelijk alleen bladeren heb gehaakt zijn er uiteindelijk ook wat bloemen bijgekomen. Aan jou de keuze wat je het mooiste vindt.

 

 

 

Werkwijze:

Ik ben gestart met het haken van mijn bladeren. Hiervoor gebruikte ik 2 verschillende patronen. Het ene blad is wat smaller dan het andere. Ik haalde de patroontjes uit het boek: 100 Lace Flowers to Crochet. Je kan natuurlijk ook op internet kijken en daar een keuze maken. Het werden er 12 maar ook dit kan je aanpassen naar de vorm die je uiteindelijk wil bekomen.DSCI3902DSCI3897

 

 

 

 

 

 

En dan ben ik een lange ketting van lossen gaan haken waar ik de eerste drie bladeren aan vastnaaide. Dat vastnaaien doe ik met de begin- en einddraad van de ketting. Die laat ik extra lang.DSCI3908DSCI3905

 

 

 

 

 

 

Op deze wijze ga je alle bladeren aan verschillende kettingen vastmaken. Vijf kettingen heb ik zo gemaakt. Soms heb ik 3, soms 2 bladeren aan dezelfde ketting genaaid. Mijn kettingen zijn ook van verschillende lengte zodat het geheel niet te strak wordt.
Tijdens het werken heb ik mijn haakwerk altijd op een kapstok gehangen. Zo had ik een duidelijk zicht op het geheel.
Dan ga je al die verschillende kettingen achteraan samennemen. Op dit moment kan je nog wat gaan schuiven tot alles goed zit.DSCI3913DSCI3915

 

 

 

 

 

 

En dan ga je achteraan over de kettingen heen haken met vasten. Op deze wijze blijft alles bij elkaar. Ik heb een kleine 20cm gehaakt.DSCI3923DSCI3917

 

 

 

 

En dan is je ketting eigenlijk klaar. Je kan er voor kiezen om de beide kanten los te laten of met een lus kan je alles wat samenbrengen.DSCI3944DSCI3969

 

 

 

 

 

 

 

En hier nog twee mogelijkheden met bloemen! Natuurlijk kan je hier eindeloos variëren. Misschien voor elke zomerse outfit een aangepast boeket?DSCI3955DSCI3950

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *