En een vroege kerstboom

Tijdens die laatste zonnige en warme herfstdagen heb ik in de tuin mijn kerstboom gemaakt. Nog wat vroeg natuurlijk maar zo kon ik nog genieten van dat mooie weer. De versiering is natuurlijk voor later.

 

Werkwijze:

 

 

 

 

 

Acht stevige wilgentakken vormen de basis van mijn boom. Een ijzeren hoepel bepaalt de grootte en alles wordt bij elkaar gehouden door touw.
Mijn wilgentakken heb ik op gelijke hoogte afgeknipt en voorzichtig ook alle zijtakjes verwijderd. Bovenaan heb ik ze stevig aan elkaar geknoopt.

 

 

Onderaan heb ik dan mijn hoepel vastgemaakt. Ik had nog een ijzeren ring liggen die juist de goeie maat had. Je kan natuurlijk ook met soepele takken een dunne krans vlechten en die gebruiken om je boom op te zetten. Werken met tape was voor mij het makkelijkste. Op die manier kon ik alles snel vastzetten. Zo heb ik mijn basisvorm van de kerstboom. Nu volgt nog het opvulwerk.

 

 

 

 

 

De zijtakjes van mijn lange staken heb ik in kleinere stukken geknipt. Met touw worden die dan op de basisvorm vastgeknoopt.
Ik ben onderaan begonnen en gebruikte de zwaardere takjes eerst. Dat is ook het moment dat de tape verdwijnt en de ijzeren ring aan de staken wordt geknoopt.
Het is ook mooi als die takjes niet te gelijkmatig geknoopt worden. Ik heb er wel voor gezorgd dat ze elkaar niet kruisten.

 

 

 

 

Ik ga voortdurend rond en werk zo geleidelijk naar boven.

 

 

 

Als ik merk dat alles behoorlijk stevig vastzit heb ik de afstand tussen de takjes wat vergroot. Ondertussen zijn die ook een stukje dunner geworden. En zo werk ik door tot ik helemaal boven aankom.

 

 

 

 

 

 

 

Tijd om wat bij te knippen. Vooral de touwtjes waren wat lang dus daar heb ik een stukje afgeknipt. Ook de takjes die wat uitstaken zijn ingekort.

Dicht bij de achterdeur heeft die een mooi plekje gevonden.
Nu nog uitkijken naar de versiering van mijn boom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *